Elevii Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou vor putea face practica intr-un laborator electric, de ultima generatie, in valoare de 75.000 de lei. Investitia a fost realizata de compania TenarisSilcotub.

Compania a finantat dotarea unui laborator de masuratori electrice la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” din Jibou, iar angajatii au contribuit activ, amenajand spatiul necesar pentru instalarea noilor echipamente.

Dotarile, in valoare de 75.000 de lei, le permit tinerilor sa puna in practica cunostintele teoretice pe care le dobandesc in clasele a IX-a si a X-a si sa isi formeze o baza solida de competente in domeniul electric. Acest laborator vine in completarea laboratorului de actionari electrice, deja existent in scoala, oferit tot de catre TenarisSilcotub in anul 2017.

Parteneriatul dintre TenarisSilcotub si Liceul Tehnologic „Octavian Goga” s-a dezvoltat in timp, elevii fiind implicati in cateva dintre programele TenarisSilcotub pentru educatie.

„Parteneriatul nostru se bazeaza pe incredere reciproca si pe faptul ca TenarisSilcotub a inteles ca sectorul privat poate avea un rol important in dezvoltarea educatiei. In urma colaborarii noastre, baza materiala a liceului s-a imbunatatit substantial, iar elevii au acum ocazia sa invete si in mod practic, pe langa fundatia teoretica solida pe care liceul o formeaza. Acest lucru este cu atat mai important in ziua de azi, cand piata fortei de munca ofera foarte multe oportunitati unui absolvent de liceu bine pregatit in domeniul sau de activitate”, spune prof. Csatlos Sandor, Director adjunct al Liceului Tehnologic „Octavian Goga” Jibou.

Tinerii din Jibou au, in plus fata de dotarile din scoala, ocazia de a face practica sub indrumarea specialistilor TenarisSilcotub si de a se familiariza cu activitatea dintr-o fabrica cu dotari de cel mai inalt nivel din punct de vedere tehnologic.

TenarisSilcotub – companie parte din grupul Tenaris – este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici, utilizate in diverse aplicatii din industriile energiei, mecanica si auto. Cu o echipa de peste 1.900 de oameni in Romania, TenarisSilcotub are unitati de productie la Zalau, Calarasi si Campina. Prin programele de dezvoltare sociala, compania investeste anual in educatie, sanatate, cultura si protectia mediului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri