Romania a devenit locul unde gunoaiele din Europa sunt aduse pentru a fi arse fara control, in fabricile de ciment, arata o investigatie jurnalistica transfrontaliera, citata de Adevarul.ro

Mafia italiana aprovizioneaza cu deseuri periculoase fabricile de ciment din Romania.

Acolo sunt incinerate si ajung direct in plamanii nostri, fara ca nimeni sa nu controleze nimic, dezvaluie o investigatie transfrontaliera realizata sub umbrela Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Documentarul „Secrete de Ciment”, publicat de jurnalistii romani de la Rise Project, a ajuns in atentia presei internationale, dupa ce a aratat ca sapte fabrici de ciment din Romania folosesc ca materie prima deseuri din Italia si Germania, aduse in Romania pentru a fi incinerate.

„Aducerea gunoiului pentru depozitare in Romania este interzisa, dar multe companii eludeaza legea transmitand-o ca marfuri normale. Odata ajunse in Romania, aceste deseuri sunt arse in interiorul uzinelor de ciment la costul modest de 17 euro pe tona. Dar ceea ce este mai rau este ca deseurile speciale sunt, de asemenea, tratate in acest fel”, informeaza euronews.it, intr-un articol cu titlul „Romania, locul unde gunoiul Europei este ars (ilegal)”.

Citeste si:
PERCHEZIŢII de amploare la persoane care ar fi deversat şi îngropat...
Poliţia face percheziţii în...

Citeste integral pe Adevarul.ro

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ora de vară 2020 | În acest weekend dăm ceasurile cu o oră înainte
Setari Cookie-uri