19 Februarie 2020

Cea mai de temut drona din lume este la Campia Turzii si va fi testata de militarii romani



Cea mai de temut drona din lume este in Romania, la Campia Turzii. Este vorba de modelul MQ-9 Reaper, acelasi tip de drona care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani si este arma folosita de armata SUA pentru distrugerea tintelor aflate in miscare. A fost folosita in raiduri aeriene ce au vizat teroristi in tari ca Irak, Siria, Afganistan si Yemen, scrie Digi24.

Drona va fi testata si de soldatii romani intr-un exercitiu comun al NATO.

Drona poate ataca tinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire. Cea de la Campia Turzii e echipata doar pentru misiuni de recunoastere si supraveghere.

Ambasadorul SUA in Romania, Adrian Zuckerberg, a vorbit, la baza aeriana de la Campia Turzii, despre importanta parteneriatului romano-american in fata amenintarii crescande a Rusiei.

„De cand Romania s-a alaturat NATO, in 2004, am facut impreuna contributii care vor mentine aceasta regiune in siguranta in fata noilor amenintari. O astfel de contributie este cea care ne aduce astazi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fara pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza si intelege rapid mediul operational in rapida schimbare din regiune, o regiune devenita mai volatila ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei in regiune: in Crimeea, in Transnistria, in Donbass si in Marea Neagra”, a spus Zuckerberg.



Citeste si