Peste 26.000 de dosare de finantare au fost depuse, pana in prezent, in Programul Casa Verde Fotovoltaice 2019, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est, iar singura regiune care mai dispune de fonduri este Bucuresti - Ilfov, pentru 700 de prosumatori, arata datele Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), citate, miercuri, intr-un comunicat de presa de catre o firma autorizata sa execute lucrari de instalare in acest program.

Potrivit sursei citate, in acest moment, in programul guvernamental au fost depuse 26.300 de dosare la nivel national, cele mai multe pentru Regiunea Nord-Est, cu 4.116 de cereri, pentru finantari in valoare de 81,98 milioane de lei, scrie Agerpres.

Pe de alta parte, numarul cel mai mic de dosare a fost inregistrat in Regiunea de Vest, respectiv 2.643 de cereri, in valoare de 52,2 milioane de lei.

"Desi fondurile pentru celelalte regiuni s-au epuizat, pentru zona Bucuresti-llfov se mai pot inca depune dosare. Pentru aceasta regiune au fost inscrise in platforma AFM, pana acum, 3.257 de dosare, in valoare totala de 80.000.000 de lei", precizeaza reprezentantii companiei E-acumulatori.ro.

In toamna anului trecut, in luna septembrie, AFM a suspendat inscrierile persoanelor fizice in acest program, in vederea efectuarii unei analize a modului de functionare a acestui proces. Ulterior, programul a fost reluat in luna noiembrie.

Citeste si:
Cum poti sa iei 20.000 de lei de la stat pentru panouri fotovoltaice
Casa Verde Fotovoltaice ia...

Programul National "Casa Verde Fotovoltaice" prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala. Programul AFM asigura o finantare de pana la 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, in limita sumei de 20.000 lei. Suma finantata de catre autoritate se scade de catre instalatorul validat din valoarea totala a facturii, iar diferenta se suporta de catre beneficiarul final, din surse financiare proprii.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operational Regional (POR) si 120 de milioane de lei, de la AFM, prin care aproape 27.000 de cetateni pot deveni prosumatori.

Dosarele de finantare pentru noul program se depun exclusiv electronic.

Afacerile E-acumulatori.ro au inceput in anul 2002, iar in 2018 acestea au ajuns 9 milioane de lei (fara TVA), cu 10% mai mult fata de anul anterior. E-acumulatori.ro este instalator autorizat de Administratia Fondului pentru Mediu, prin firma P Plus 2002 SRL, in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

Citeste si:
Marcel Boloș: Suplimentul de risc pentru cadrele medicale a fost...
COVID-19 | Marcel Boloș: A...

Sursa foto: Udo Kroener / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Circa 80.000-90.000 de persoane e posibil să plece la muncă în străinătate
Setari Cookie-uri