Un cetăţean român a murit în atacurile de la Hanau, Germania, informează Ministerul Afacerilor Externe. Repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situaţii de urgenţă, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, precizează ministerul român într-o informare transmisă joi seara.

Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autorităţile locale şi a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistenţa necesară în astfel de situaţii, precizează sursa citată, scrie Agerpres. Ministerul Afacerilor Externe mai transmite condoleanţe familiei îndoliate şi condamnă ferm orice act de violenţă şi manifestare xenofobă.

Presa germană a informat, joi, că printre victimele atacurilor comise miercuri seară în oraşul german Hanau, în landul Hessa, s-ar afla imigranţi de origine turcă, bulgară, bosniacă şi română. Cele nouă victime ale germanului Tobias R. au vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani. Printre ele se află şi trei germani.

"Suntem şocaţi, nepotul meu plecase pentru o viaţă bună"

Primarul localităţii Singureni din judeţul Giurgiu, Marian Pătuleanu, a declarat că tânărul decedat în urma atacului armat din Hanau, Germania, în faţa unui restaurant din localitate, este nepotul lui, un băiat plecat din ţară în urmă cu şase ani pentru o viaţă mai bună şi pentru a face rost de bani pentru tratamentul mamei sale.

"Ministerul de Externe nu ne-a anunţat nimic, este ultimul care află, după finalizarea anchetei autorităţilor din Germania, dar eu am luat legătura cu familia acestuia pentru că băiatul era plecat acolo împreună cu mama şi cu tatăl lui şi aceştia când au aflat de la televizor s-au deplasat la locul atacului. Părinţii sunt în stare de şoc. Nici ei nu au putut să se apropie de locul tragediei şi nu au fost chemaţi să identifice trupul fiului lor pentru că ancheta este în derulare. Cele mai multe amănunte le-am aflat de la un unchi al lui care lucra, de asemenea, în Germania. Băiatul era angajat la o firmă de curierat şi, în momentul atacului armat, se afla în maşină, în faţa restaurantului unde a avut loc atacul. Se întorcea de la muncă şi a oprit să îşi ia ceva şi atunci atacatorul a ieşit din clădire şi l-a împuşcat şi pe el după ce l-a văzut în maşină", a spus Marian Pătuleanu.

El a spus că şi-a vizitat rudele în Germania anul trecut. "Am fost în vizită la ei anul trecut şi chiar îmi spuneau că se simt bine, că s-au realizat, că sunt liniştiţi şi acum ...", a completat Marian Pătuleanu.

Edilul a adăugat că nu ştie dacă trupul tânărului va fi repatriat sau procedurile de înmormântare se vor desfăşura în Germania deoarece părinţii lui se află la Hanau, dar, în funcţie de situaţie, va încerca să ofere un sprijin financiar familiei şi va supune atenţiei consilierilor locali acest lucru.

Atacurile armate comise în oraşul german Hanau s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, fiind anchetate ca acţiuni teroriste, a declarat, joi, ministrul de interne al landului Hessa, Peter Beuth.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o scrisoare-confesiune şi o înregistrare video au fost găsite după ce poliţia a anunţat, în jurul orei locale 6,00, că l-a descoperit pe presupusul autor al atacurilor mort prin împuşcare într-un apartament, alături de o altă persoană decedată, care ar fi mama sa, în vârstă de 72 de ani.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri