Un incendiu puternic a izbucnit în urmă cu câteva momente în Delta Văcăreşti. Mai multe autospeciale din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit pentru limitarea şi stingerea flăcărilor.

Update 20:00

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins.

„Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.

Update 17:40

Citeste si:
Incendiu la o clădire din București, unde zeci de camioane...
Incendiu la o clădire din...

„Este vorba despre un incendiu care se întinde pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați, în Delta Văcărești. Sunt nouă autospeciale de stingere și dispozitivul a fost suplimentat în mod progresiv. Incendiul se manifestă în zona digului, dar și în zona centrală, unde autospecialele de pompieri nu pot înainta și, probabil, va fi necesară suplimentarea dispozitivului cu alte autospecialte de stingere de mare capacitate. Sunt resurse limitate pentru alimentarea cu apă, doar pe câteva străzi care duc către delta au fost idenficați hidranți stradali funcționali. Este o intervenție de durată, pentru că este o zonă foarte mare, cu vegetație uscată. Din cauza vântului, acestă suprafață s-a extins și este foarte greu de controlat incendiul în condițiile actuale”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

Circa nouă autospeciale de pompieri sunt la locul incendiului. Incendiul ar fi izbucnit în deltă, în spatele mall-ului de la Piața Sudului, și s-a extins rapid din cauza vântului puternic. Fumul a ajuns la blocurile și casele din apropiere, anunță digi24.ro.

Știre inițială

Mai mulți locuitori din zonă au observat flăcările înalte care au cuprins vegetația din Delta Văcărești, pe o porțiune de aproximativ 20.000 de metri pătrați.

Citeste si:
Incediu in Delta Vacaresti din Capitala: Focul a fost stins
Incediu in Delta Vacaresti...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vela, dat in judecată pentru ordonanța militară nr. 2: care sunt reclamațiile
Setari Cookie-uri