Infografic | Cât de probabil este un deces în cazul în care ai coronavirus – În funcție de vârstă și afecțiuni preexistente

În ciuda temerilor tot mai ridicate din ultimele zile legate de noul coronavirus, numărul deceselor rămâne unul redus raportat la totalul cazurilor. Statisticile existente în momentul de față arată că cea mai mare probabilitate de deces o au bătrânii și persoanele cu afecțiuni preexistente.

Graficul de mai jos este bazat pe datele oficiale publicate de Centrul de Control al Bolilor din China, care, la data de 17 februarie 2020 recunoștea 72.314 cazuri confirmate de COVID-19 (denumirea oficială a virusului) în China.

Probabilitatea unui deces este calculată având în vedere rata deceselor (numărul deceselor înregistrate/numarul cazurilor)

În grupa de vârstă 0-9 ani nu a fost înregistrat niciun deces.

Citiți și Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Cele două persoane s-au întors în țară din Italia.

Citeste si:
INFOGRAFIC | Câte persoane s-au vaccinat împotriva COVID
INFOGRAFIC | Câte persoane...

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri