Grupul de Comunicare Strategică anunţă că, având în vedere nevoia de informare a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, a fost operaţionalizată o linie dedicată celor din afara ţării: +4021.320.20.20, apelabilă din orice reţea şi având tarif normal, scrie Agerpres.

Peste 2.500 de apeluri au fost efectuate, vineri, la TelVerde 0800800358, linie telefonică dedicată noului coronavirus, cei care au sunat dorind să afle detalii despre cum se manifestă şi cum poate fi prevenită răspândirea acestei boli.

"În situaţia necesităţii măririi capacităţii de preluare a apelurilor liniei telefonice TelVerde, specialiştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale deţin resursele necesare şi pot acţiona în cel mai scurt timp", precizează sursa citată.

În ceea ce priveşte persoanele care au apelat numărul unic de urgenţă, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la 112 (cele mai multe din Bucureşti - 26) cu privire la coronavirus.

"Odată cu operaţionalizarea numărului TelVerde, a scăzut numărul apelurilor de urgenţă, întrucât cetăţenii pot solicita informaţii direct de la specialişti pe linia dedicată de informare", se mai arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică.

Citeste si:
Finanțarea de 700 de milioane de euro pentru sectorul agroalimentar
Finanțarea de 700 de milioane...

Sursa foto: Luis Villasmil | Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un polițist a fost amendat de colegul său, pe care îl chemase în ajutor
Setari Cookie-uri