Poluare record in București: Depășiri de până la 1.000% peste limitele admise

Rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri record ale poluării cu PM 2,5 și PM10 duminică noapte și luni dimineață. Pentru poluarea cu PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri cu 900-1000% peste limitele maxim admise, datele fiind colectate și de senzorii oficiali din rețeaua națională, integrați în platforma airly.eu, iar pentru PM10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%. Și platforma aerlive.ro a înregistrat depășiri spectaculoase, scrie Hotnews.ro.

Luni dimineață, la ora 7.00, toți senzorii din rețeaua airly.eu din București arătau depășiri. Duminică noapte, senzorul airly.eu din Pantelimon a înregistrat o depășire de peste 1000% pentru poluarea cu PM2,5.

Duminică noapte, senzorul din rețeaua națională amplasat pe Șoseaua Mihai Bravu, integrat în platforma airly.eu, a înregistrat depășiri de aproape 600% pentru poluarea cu PM10. Luni dimineață, la ora 6.00, senzorul din rețeaua națională amplasat la Lacul Morii, integrat în platforma airly.eu, a înregistrat depășiri de aproape 1000% pentru poluarea cu PM2,5.

Reacțiile internautilor nu au întârziat să apară, îngrijorați de depășirile record ale poluării din București.

Citiți materialul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Ministrul Mediului cere primăriilor o listă de măsuri pentru...
Ministrul Mediului le cere...

Sursa foto: Gabriel Pahontu / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri