Domeniul celulelor stem este unul relativ nou, iar ca orice lucru nou, este destul de controversat. Iar temele de disputei sunt diverse: s-au efectuat puține tratamente, sunt mulți bani la mijloc, și, din dorința de a câștiga cât mai mulți clienți, unele companii au poziționat celulele stem ca un panaceu fabulos. Pentru a mai clarifica această controversă, i-am invitat la DEZBATERILE Wall-Street pe Bogdan Bulumac, director comercial al Biogenis, reprezentanta în România a celei mai mari bănci europene de celule stem, și pe doctorul Ion Lanbă.

Potrivit medicului invitat, celulele stem și-au dovedit, până în prezent, eficiența în mai mult de 70 de afecțiuni din specialități medicale diverse precum neurologia, dermatologia sau ginecologia. Sunt cazuri în care acestea pot vindeca în proporție de 100% sau altele în care eficiența este mai scăzută.
„Trebuie să fim sinceri: sunt și situații în care organismul nu răspunde tratamentului cu celule stem, însă nu înrăutățesc situația. De exemplu, în cazul copiilor cu autisim, 80% au prezentat progrese, în timp de 20% nu au răspuns unui astfel de tratament. În paralizia cerebrală rata de eficiență este 60-70%", a declarat Dr. Ion Lanbă.
Celulele stem reprezintă o industrie „eficientă" și din punctul de vedere al câștigurilor. Un pachet mediu de recoltare costă între 3.500 și 4000 de lei, iar stocarea anuală ajunge la circa 100 de euro.
„Am încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 7,7 milioane de lei, iar pentru acest an am bugetat o creștere de minimum 10%", spune directorul comercial al Biogenis.
Urmăriți în materialul video de mai jos întreaga dezbatere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri