Se împlinesc 43 de ani de la cutremurul din 1977, în urma căruia aproape 1.400 de bucureșteni au murit și zeci de mii de locuinţe au fost distruse. Astăzi, clădirile reprezintă în continuare principala problemă pe care o are România în cazul unui cutremur.

"Sunt mai multe aspecte. Pe partea de prevenire, din păcate nu am avansat mult pentru că prevenire înseamnă consolidarea clădirilor. Recent, la Guvern, am avut o întâlnire cu toți factorii implicați și acolo s-a discutat mai mult despre legislația actuală care permite consolidarea și care să ne ajute, eventual, prin modificarea ei, să facem acest lucru mai consistent și mai rapid”, a declarat, pentru Digi 24, Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență.

În prezent, în București mai sunt 840 de clădiri care prezintă risc seismic. Aproape jumătate dintre acestea au celebra bulină roșie. Adică, experții cred că se pot prăbuși la viitorul cutremur puternic și le consideră pericol public.

Potrivit informațiilor oficialie, pe strada Lipscani din Capitală există cele mai multe clădiri cu risc de prăbușire. Situația este similară și pe Calea Victoriei și Stradă Franceză. Autoritățile au declarat că conslidarea ar fi cea mai sigură soluție pentru că aceste clădiri să nu se prăbușească.

Citeste si:
Stăm acasă și ne luptăm cu COVID-19. Ce ar putea să se mai întâmple?
Stăm acasă și ne luptăm cu...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Vela: Măsurile de relaxare, luate în coordonare cu toate statele membre UE
Setari Cookie-uri