Coordonatorul jandarmilor pe 10 august 2018 s-a pensionat la 45 de ani

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul MAI, trecerea în rezervă, la cerere, a colonelului Sebastian Cucoş (foto), coordonatorul intervenției Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018.

Sebastian Cucoș a împlinit 45 de ani în decembrie 2019 și va beneficia de pensie specială ce poate ajunge la nivelul ultimelor venituri încasate ca ofițer MAI, scrie Cursdeguvernare.ro.

“Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela.

Pensionarea vine după ce, luna trecută, colonelul a fost detașat trei luni la Buzău, unde avea ca atribuții menținerea ordinii publice. În loc să se transfere, el s-a pensionat din motive medicale.

Sebastian Cucoş este urmărit penal în dosarul referitor la intervenția în forță a Jandarmeriei împotriva participanților la mitingul din Piața Victoriei, el fiind acuzat de abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă.

Citeste si:
Cum au ajuns foștii șefi din Interne niște tineri pensionari de succes
Cum au ajuns foștii șefi din...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri