Băluță anunță că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru un nou parc

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, anunţă că a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru un parc de aproape 3 hectare, la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, termenul de realizare fiind de 24 de luni, ce include atât partea de proiectare, cât şi pe cea de execuţie. Ieri, Primăria Sectorului 3 a anunțat că va inaugura un nou parc în următoarele luni, înainte de alegerile locale.

El a menţionat, într-o conferinţă de presă, că valoarea totală a acestei investiţii din bugetul local se ridică la aproximativ 31 de milioane de lei şi că, în urma consultării avute cu cetăţenii, parcul va purta numele lui Tudor Arghezi.

Băluţă a precizat că s-a emis o hotărâre de Consiliu General de expropriere pentru suprafaţa pe care se va amenaja parcul.

"În sectorul 4 astăzi avem pentru fiecare locuitor o suprafaţă de 21 metri pătraţi de spaţiu verde, avem de lucrat puţin, pentru că trebuie să ajungem la cel puţin 24 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare om din sector", a arătat el.

Potrivit acestuia, dezvoltarea pe care a avut-o sectorul 4 în ultimii ani a generat o creştere semnificativă a numărului de oameni care vin în această zonă.

"În fiecare an, între 10.000 şi 15.000 de oameni cu vârste între 25 şi 40 ani au venit în sectorul 4. (...) S-a întâmplat să se construiască extrem de multe blocuri în zone ce nu au fost urbanizate. (...) Măsurile imediate pe care le-am luat au constat în urbanizarea acestor zone, practic astăzi marea majoritate a străzilor din aceste zone de dezvoltare au utilităţi şi asfalt sau cel puţin în acest moment se lucrează la ele. (...) Începând cu 15 septembrie (...) vom avea în locul fostului liceu IMGB o investiţie din bani europeni de peste 5 milioane de euro, o şcoală cu clase de la zero la a XII-a, o bază educaţională ultramodernă. De asemenea, în această zonă am dezvoltat mai multe grădiniţe", a afirmat Băluţă.

Acesta a precizat că Parcul Tudor Arghezi reprezintă a doua investiţie a Primăriei sectorului 4, ce are la bază exproprierea pentru construirea de zone verzi, prima fiind esplanada verde de la Piaţa Sudului, ce va purta numele de Parcul Central, cu o suprafaţă de circa un hectar, care va fi gata în maximum 30 zile.

La rândul său, Adrian Ilie, manager de proiect în cazul Parcului Tudor Arghezi, a menţionat că s-a dorit crearea unei atmosfere în funcţie de fiecare zonă. El a precizat că în zona de relaxare a parcului preponderent va fi mesteacănul, iar în cea de pădure - tei şi sălcii.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, noul parc va fi amenajat în locul unui teren viran, devenit în timp depozit de gunoaie, care a fost expropriat pentru suma de 8,7 milioane de lei.

27.627 mp va fi suprafaţa totală a noului parc, dintre care peste 10.000 mp vor fi doar spaţii verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele - destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele destinate sportului şi jocurilor în aer liber, menţionează autoritatea locală.

11.685 mp este suprafaţa spaţiilor pietonale, 1.100 mp - suprafaţa pe care vor fi amenajate locurile de joacă şi de fitness. 1.000 mp vor fi destinaţi amenajării unui skate-park, la cele mai înalte standarde de calitate.

Spaţiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban de calitate, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării.

Totodată, în partea de sud a parcului, pe o suprafaţă construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de înălţime de P+1+terasă. Aceasta va asigura un total de 108 parcaje, dispuse astfel: 35 de locuri la parter, dintre care 4 pentru persoane cu handicap şi două pentru autovehicule electrice, 36 de locuri la etaj şi 37 de locuri pe terasă, mai precizează Primăria.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri