Două persoane din Arad care se aflau în autoizolare la domiciliu au fost amendate de autorităţi cu câte 10.000 de lei, după ce în urma unor verificări s-a constatat că au părăsit locuinţa.

Conform unui comunicat remis, sâmbătă, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad, au fost făcute verificări acasă la persoane aflate în autoizolare, "în contextul epidemiologic actual determinat de starea de urgenţă pentru sănătatea publică declarată la nivel internaţional de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ca urmare a infecţiilor cu noul coronavirus, apărut recent şi în Europa şi în condiţiile măsurilor adoptate în România pentru prevenirea şi limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu COVID-19".

Verificările au fost făcute de Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Arad şi poliţişti, constatându-se că două persoane nu au respectat măsura autoizolării la domiciliu.

Cele două persoane au fost amendate cu câte 10.000 de lei, conform HG nr. 857 din 2011 referitoare la "nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile".

"În continuare se păstrează recomandările ferme privind autoizolarea la domiciliu pentru cetăţenii care se întorc din zonele afectate, pentru prevenirea şi limitarea extinderii îmbolnăvirilor cu COVID-19", arată comunicatul DSP Arad.

Reprezentanţii instituţiei au precizat, la solicitarea AGERPRES, că cele două persoane amendate sunt rude ale unor persoane care au revenit recent din Italia, din zone afectate de noul coronavirus.

DSP Arad asigură permanenţa atât la sediu cât şi la punctele de frontieră, iar începând cu 23 februarie au fost înregistrate 4.408 de chestionare completate de persoane revenite din zone afectate.

Potrivit instituţiei, până în prezent "nu s-au înregistrat suspiciuni sau contacţi de infecţie cu coronavirus şi nu s-a impus recoltarea de probe pentru confirmare de diagnostic la Laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara".

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri