GCS: S-au vindecat 5 dintre cele 14 persoane diagnosticate cu coronavirus pe teritoriul României

Pe teritoriul României au fost înregistrate, până duminică, 14 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 (coronavirus), dintre aceste cinci au fost declarate vindecate şi externate, informează Grupul de Comunicare Strategică.

"Ultimul caz de infectare cu COVID-19 (coronavirus) este al unei femei, în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, contact al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş". Totodată, în cursul zilei de astăzi, o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani, colega tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de astăzi de la Spitalul de boli infecţioase din Timişoara", afirmă sursa citată.

Cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.

"Starea de sănătate a pacienţilor internaţi este bună, iar persoanele în vârstă şi care au boli cronice sunt monitorizate cu atenţie de către personal medical specializat", mai afirmă GCS.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11 persoane, pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost prelevate şi analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Începând de duminică, sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la direcţiile de sănătate publică locale.

"Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate", subliniază sursa citată.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul naţional şi există posibilitatea prelungirii ei, în funcţie de evoluţia situaţiei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenţii la medicină şi farmacie, cu excepţia situaţiilor de voluntariat în sprijinul medicilor.

În aceeaşi perioadă, până la 31 martie, aparţinătorii pacienţilor nu pot efectua vizite în spitale.

"Vă informăm că a fost realizată şi aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ în cazul apariţiei cazurilor de COVID - 19 (coronavirus) în respectivele unităţi. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid şi unitar, prin decizie a comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă", susţine GCS.

Cetăţenii care doresc informaţii despre situaţiile legate de COVID - 19, despre modul în care se manifestă virusul, modalităţile de prevenire a îmbolnăvirii şi alte detalii legate de conduita preventivă pot apela numărul TelVerde 0800 800 358 sau la +4021.320.20.20, număr valabil pentru cetăţenii români aflaţi în străinătate.

Sursa foto: Gabriel Pahontu / Shutterstock.com
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri