Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani s-a autosesizat și a constituit un dosar penal pe numele tinerei de 26 de ani din Valea Jiului confirmată cu noul coronavirus, din cauză că nu a respectat termenii izolării la domiciliu după ce s-a întors din Italia, așa cum i se recomandase. În același timp, personalul medical de la Spitalul din Petroșani, unde a fost internată femeia, și pacienții au fost izolați, relatează Informația Văii Jiului, preluată de G4Media.ro.

”Este un dosar înregistrat pe infracțiunea prevăzută de art. 352 al.1 din Codul Penal, dosar înregistrat astăzi, Este dosarul 1018/P/2020”,a declarat procurorul Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Este vorba despre articolul referitor la zădărnicirea combaterii bolilor și, potrivit al. 1, ”Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
COVID-19 | Dosar penal pentru Cataramă, după ce s-a infectat...
Dosar penal pe numele lui...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri