Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un apel, marţi seara, la românii din diaspora să nu revină în ţară în această perioadă, subliniind că aceştia vor intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu.

"Fac un apel către fraţii din diaspora: nu este bine pentru compatrioţii noştri din ţară să reveniţi acum acasă. Vă aduc la cunoştinţă că veţi intra direct în carantină sau în izolare la domiciliu. Fac un apel la înţelepciune şi la maturitate. Trebuie să avem cu toţii grijă de copiii, părinţii şi bunicii noştri mai mult ca niciodată", a transmis ministrul de Interne, care i-a îndemnat din nou pe români să respecte sfaturile medicilor şi măsurile de autoprotecţie, conform Agerpres.ro.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor de Interne, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au prezentat astăzi, 17 martie, noi restricții impuse în România în urma situației create de răspândirea virusului COVID-1

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturi alcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice din interiorul sau exteriorul locației. E permisă organizarea de activități care nu presupun rămânerea clienților în locații”, a precizat precizat Marcel Vela.

De asemenea, se suspendă toate activitățile religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc și de îngrijire personală în spațiile închise. Vor fi interzise evenimentele cu peste 100 de persoane în spații deschise. Evenimentele organizate în spații deschise cu maxim 100 de persoane se vor putea desfășura doar dacă organizatorii vor asigura o distanță de minim 1 metru intre participanți.

Citeste si:
Marcel Vela: Ce riscă să pățească cei care trec granița cu Ungaria...
Marcel Vela: Fenomen inedit...

Autoritățile au mai decis ca șoferii vehiculelor cu capacitate de peste 3,5 tone să poarte la frontieră mijloace individuale de protecție precum dezinfectant, mânuși etc. În ceea ce privește exporturile, pentru ansamblele și subansamblele fabricate în România nu sunt reștricții la export.

Toate zborurile Spania - România vor fi suspendate pentru 14 zile, măsură de intră în vigoare din 18 martie, ora 18:00, iar în ceea ce privește zborurile din Italia, a fost prelungită măsura suspendării acestora pentru încă 14 zile începând din 23 martie. Măsurile nu se aplică zborurilor efectuate de către aeronavele de stat și pentru transporturile de marfă sau transporturi umanitare.

A fost emis și un ordin de ministru prin care s-a stabilit ca, pe durata stării de urgentă, Poliția Română va conduce operațional, prin Inspectoratele Județene Poliția Locală care funcționeaza pe raza de competență. De asemenea, sunt formate echipe mixte de cercetare privind modul în care condițiile de izolare sunt respectate.

Raed Arafat a anunțat că începând cu 18 martie rezidenții de la mai multe specialități vor trebuie să meargă la centrele de îndrumare pentru a merge la specialitatea lor, în localitățile cu mai multe spitale rezidenții vor fi repartizați în funcție de necesități, iar în fiecare centru universitar vor fi recrutați studenți începând din anul 4 pe bază de voluntariat pentru camerele de gardă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Studiu: Aerul poluat are legătură cu ratele mari de decese din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri