Un număr de 51 de dosare penale au fost întocmite până în prezent, prin structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, informează miercuri Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit sursei citate, inspectorii sanitari din cadrul direcţiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 de lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea măsurii autoizolării, conform Agerpres.ro.

GCS le reaminteşte cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021.320.20.20.

Până la data de 18 martie, au fost raportate 70.989 de cazuri în UE/ SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Un profesor susţine că fragmente de metorit au căzut într-o localitate din Iași
Setari Cookie-uri