Poliţiştii Capitalei a efectuat trei percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu produse sanitare şi echipamente medicale de protecţie.

În urma perchezițiilor efectuate au fost găsite si ridicate peste 13. 500 de măști de protecție și peste 11.000 perechi de mănuși. Au fost ridicați circa 900 de l de dezinfectant pentru suprafețe și mâini și peste 300 de ochelari de protecție.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane au achiziționat, de pe piața neagră, echipamente medicale de protecție, precum și cantități mari de dezinfectant, cu intenția de a le pune în vânzare, direct sau on line, la prețuri supraevaluate, profitând de cererea crescută și de lipsa lor de pe piață. Anterior, parte din materiale ar fi fost deja vândute atât către persoane fizice, cât și către persoane juridice, pe baza unor documente fictive.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, urmând a fi dispuse măsuri legale cu privire la întreaga cantitate de materiale ridicată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Invervenție a Jandarmeriei.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
CORONAVIRUS Două treimi dintre pacienții din România sunt vindecați și externați
Setari Cookie-uri