Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a declarat, într-o emisiunea, că și-a făcut testul pentru coronavirus și îl face săptămânal pe motiv că este o obligație a sa asta pentru a nu-i „infesta” pe colegi. În acest moment însă în România sunt testați pentru coronavirus doar suspecții de îmbolnăvire, notează Hotnews.ro.

„Trebuie să te gândești la sănătatea ta. Până la urmă, nu știi cum este omul din față. Pare că este sănătos, așa cum par și eu. Eu o singură chestie spun. Că în calitate de primar și coordonator al Situațiilor de Urgență pe Municipiul Iași, mi-am făcut testul și ieri și îl fac săptămânal, ca să nu-mi infestez (sic!) colegii”, a spus Chirica, într-o emisiune.

În acest moment în România sunt testați doar cei suspecți de coronavirus. ​

Până joi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Citeste si:
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Mihai Chirica a confirmat...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Testul la COVID al ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, este negativ
Setari Cookie-uri