Gabriela Firea a declarat că, de vineri, vor fi organizate camere de triaj şi pentru spitalele „Sfânta Maria” şi „Carol Davila”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că au fost organizate camere de triaj la trei spitale - Colţea, Ion Stoia şi Sfântul Ştefan, prin amplasarea, în regim de urgenţă, de containere dotate cu birou de consultaţii, grup sanitar, duş, apă şi căldură și urmează să se organizeze camere de triaj la spitalele „Sfânta Maria” şi „Carol Davila”, iar în zilele următoare pentru Sfântul Stelian, Gorgos şi spitalul OMF.

„De asemenea, Spitalul 'Victor Babeş' de boli infecţioase este pregătit să primească pacienţi. E acum deja plin unul dintre corpurile pregătite şi, de asemenea, vom elibera şi alte corpuri pentru a primi pacienţii cu COVID-19", a declarat Firea, într-un clip video postat pe Facebook.

Ea a afirmat că a fost achiziţionat pentru Spitalul ''Victor Babeş'' aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare, notează Agerpres.

„Am achiziţionat pentru Spitalul „Victor Babeş” aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare, un sistem de extracţie automată de acizi nucleici. De asemenea, prin ASSMB, am finalizat achiziţia a două aparate PCR de diagnosticare moleculară a infecţiei COVID-19 şi, de asemenea, derulăm în toată această perioadă, în regim de urgenţă, achiziţii pentru materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, la solicitarea spitalelor noastre, care sunt în număr de 19", a menţionat edilul general.

Firea a spus că Spitalul Colentina va deveni spital suport pentru pacienţii cu COVID-19, sub îndrumarea directă a profesorului Adrian Streinu-Cercel, asigurându-i pe pacienţii de la această unitate medicală că nu vor fi „lăsaţi de izbelişte".

Citeste si:
Nicușor Dan: Am plătit ajutorul pentru nou-născuți, din lunile...
Nicușor Dan: Am plătit...

„Am găsit deja înţelegere la celelalte spitale din municipiul Bucureşti, unele ale Primăriei, altele ale Ministerului Sănătăţii, pentru transferul acestora. Vă dau câteva exemple. Pacienţii de la Reumatologie, în număr de 200, au fost transferaţi la Spitalul Ion Stoia aproape în totalitate, 800 de pacienţi hemolitici vor fi preluaţi de spitalele Colţea şi Fundeni. De asemenea, pacienţii cu afecţiuni gastro-intestinale sunt direcţionaţi către Spitalul Cantacuzino, pacienţii oncologici - aproape 400 de pacienţi - către clinica Focus, cu care avem deja colaborare şi celelalte spitale din Capitală, atât ale Ministerului Sănătăţii, cât şi ale Primăriei vor prelua un număr mare de pacienţi", a precizat Firea.

Potrivit acesteia, Spitalul Colentina va prelua pacienţi care prezintă două patologii - pe de o parte COVID-19, precum şi un alt tip de îmbolnăvire. „Aici vor fi echipe mixte, coordonate de profesorul Streinu-Cercel, (...) la Spitalul 'Carol Davila', care primeşte pacienţi care necesită dializă, de asemenea, medicii vor fi foarte bine pregătiţi şi vor avea echipamente de protecţie, în cazul în care vor apărea bolnavi care să aibă, pe de o parte, afecţiuni renale, dar şi COVID-19", a explicat Firea.

Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri