O femeie care era în izolare la domiciliu și a ieșit pe geam din locuința de la parterul blocului a fost prinsă de poliție și introdusă într-un centru de carantină, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Poliţia Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au decis, duminică, mutarea unei persoane aflată în izolare la domiciliu în carantină instituţionalizată, după ce s-a primit o sesizare la 112 că aceasta a ieşit, pe geam, din locuinţă, în jurul orei 03:00.

La fața locului au mers polițiști din cadrul Secției 13, care au depistat persoana respectivă. Din primele date a rezultat ca aceasta se afla în autoizolare, în locuință, împreună cu o altă persoană. A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare.

"Având în vedere deciziile luate după instaurarea stării de urgenţă pe teritoriul României, inclusiv înăsprirea măsurilor pentru respectarea autoizolării la domiciliu, Poliţia Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti au luat decizia mutării unei persoane din izolare la domiciliu, în carantină instituţionalizată. În dimineaţa de 22 martie, în jurul orei 03,00, prin apel 112, o persoană a sesizat că o femeie a ieşit, pe geam, dintr-o locuinţă de la parterul blocului. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 13, care au depistat persoana respectivă. Din primele date a rezultat că aceasta se afla în autoizolare, în locuinţă, împreună cu o altă persoană. A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar persoana a fost introdusă într-un centru de carantinare", a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Ordonanța militară 2 prevede că persoanele izolate la domiciliu ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului și care părăsesc locația fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Citeste si:
Bulgaria îşi recheamă consulul de la Haga, pentru ''taxa de...
Bulgaria îşi recheamă...

Aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Aceste măsuri dispuse nu înlătură răspunderea contravențională sau penală.

Citeste si:
Studiu: Aerul poluat are legătură cu ratele mari de decese din...
Studiu: Aerul poluat are...
Sursa foto: FB Poliția Română

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Posibile substanțe interzise și cuțit de vânătoare, într-un pachet de carantină
Setari Cookie-uri