Mureş: Aproape 70 de sancţiuni pentru circulaţia persoanelor în afara locuinţei între orele 22,00 şi 6,00

Aproximativ 70 de sancţiuni au fost aplicate în judeţul Mureş, în noaptea de luni spre marţi, pentru nerespectarea Ordonanţei militare nr. 2/2020, referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei între orele 22,00 şi 6,00.

"La nivelul judeţului Mureş, forţele de ordine şi siguranţă publică au aplicat 67 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanţa nr. 2/2020, referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 22,00-06,00", a arătat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, scrie Agerpres.

Potrivit Ordonanţei militare numărul 2, în intervalul orar orar 22,00-6,00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă şi locul de muncă, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă.

De asemenea se permite, pe baza unei declaraţii pe propria răspundere, deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie şi deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.

Toate persoanele care efectuează astfel de deplasări trebuie să prezinte adeverinţa de la angajator sau declaraţia pe propria răspundere şi cartea de identitate.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri