Președintele Klaus Iohannis a anunțat măsurile stabilite împreună cu premierul Ludovic Orban și ceilalți miniștri, în ședința pe care au avut-o. Președintele a declarat că discuțiile au fost despre starea economiei românești în această perioadă de criză, despre protecția socială a românilor, dar și despre finanțele publice ale statului.

Klaus Iohannis a menționat că la nivelul guvernului există proiecte bune, menite să rezolve problemele cauzate de criză.

Președintele a enunțat cele două ”măsuri speciale pentru vremuri speciale”, după cum urmează:

  1. Este vorba despre o rectificare bugetară în stare de urgență, organizată pe două paliere: pe de o parte, alocarea mai multor bani pentru sănătate, iar pe de altă parte, alocarea mai multor resurse pentru oamenii care, din varii motive, nu mai merg la locul de muncă.
  2. Guvernul este pregătit ca de mâine să adopte OUG care permite amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice, dar și juridice. La cererea celor care au datorii, această amânare se poate extinde până la nouă luni.

Președintele a declarat că are încredere că economia României își va reveni până la finalul acestui an.

”Nu vreau să sacrificăm mai mult decât este necesar. Când se termină criza sanitară, trebuie să fim în stare să repornim imediat economia”, a spus Iohannis.

Citeste si:
Numirea lui Melescanu ca presedinte al Senatului, NECONSTITUTIONALA
CCR: Numirea lui Teodor...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Florin Cîţu: Vom veni rapid cu normele de aplicare pentru suspendarea ratelor
Setari Cookie-uri