Președintele Klaus Iohannis a anunțat măsurile stabilite împreună cu premierul Ludovic Orban și ceilalți miniștri, în ședința pe care au avut-o. Președintele a declarat că discuțiile au fost despre starea economiei românești în această perioadă de criză, despre protecția socială a românilor, dar și despre finanțele publice ale statului.

Klaus Iohannis a menționat că la nivelul guvernului există proiecte bune, menite să rezolve problemele cauzate de criză.

Președintele a enunțat cele două ”măsuri speciale pentru vremuri speciale”, după cum urmează:

  1. Este vorba despre o rectificare bugetară în stare de urgență, organizată pe două paliere: pe de o parte, alocarea mai multor bani pentru sănătate, iar pe de altă parte, alocarea mai multor resurse pentru oamenii care, din varii motive, nu mai merg la locul de muncă.
  2. Guvernul este pregătit ca de mâine să adopte OUG care permite amânarea plății ratelor pentru persoanele fizice, dar și juridice. La cererea celor care au datorii, această amânare se poate extinde până la nouă luni.

Președintele a declarat că are încredere că economia României își va reveni până la finalul acestui an.

”Nu vreau să sacrificăm mai mult decât este necesar. Când se termină criza sanitară, trebuie să fim în stare să repornim imediat economia”, a spus Iohannis.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri