Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru coronavirus. Echipe medicale vor merge din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni. Și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în Bucureşti va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce priveşte COVID-19, având prioritate persoanele de peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

De mâine, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

În prezent, pacienții diagnosticați cu noul virus sunt internați în cele 7 centre de boli infecțioase: 2 în Capitala și 5 în restul țării. Pentru a evita ca infecția să ajungă și la cei cu alte boli care au rămas internați în unitățile sanitare, ministrul Sănătății spune că pacienții nu vor fi amestecați.

”Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine”, a mai spus Costache.

De asemenea, cei fără simptome, dar diagnosticați pozitiv vor fi mutați în hoteluri unde vor fi supravegheați de echipe medicale.

Gabriela Firea: În Bucureşti, va fi demarat un program de testare pe scară largă

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că în Bucureşti va fi lansat un program de testare pe scară largă în ceea ce priveşte COVID-19, având prioritate persoanele de peste 65 de ani şi cele cu diverse patologii. scrie Agerpres.

"Am discutat acest aspect ieri cu domnul profesor Streinu-Cercel şi, împreună cu Ministerul Sănătăţii, atât cu domnul ministru, cât şi cu domnul secretar de stat Horaţiu Moldovan, demarăm un program pentru Capitală pentru testarea pe categorii de risc. Prima, peste 65 de ani; persoanele cu alte patologii şi pe urmă celelalte grupe de risc. În acest sens, am răspuns în câteva ore pozitiv apelului domnului profesor Streinu-Cercel care aseară într-o emisiune televizată a solicitat pentru demararea acestui program, în primă etapă, un număr de 12 maşini, pentru ca acestea să ducă medicii epidemiologi şi virusologi la posibilii pacienţi acasă sau la persoanele care nu au simptome, dar trebuie să fie testate", a precizat Firea, pentru Realitatea TV.

Ea a menţionat că în Bucureşti există 483.000 de persoane care au peste 65 de ani. Primarul general a arătat însă că nu se cunoaşte cu exactitate când va fi demarat programul de testare.

"Astăzi, Primăria Capitalei, prin Compania de Management al Traficului, a predat deja cu titlu gratuit pe toată perioada acestei pandemii Institutului de Boli Infecţioase şi Tropicale 'Matei Balş' un număr de 12 maşini ecologie, electrice, pentru a intra în acest program de testare pe scară largă a bucureştenilor. Noi ne pregătim, iar momentul debutului îl stabileşte domnul profesor Streinu-Cercel. Noi toţi lucrăm sub coordonarea domniei sale", a spus Gabriela Firea.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri