Boloș | Se poate prelungi perioada șomajului tehnic în funcție de problemele pe care le vom întâlni

În ședința de guvern organizată astăzi, premierul și miniștrii au adus clarificări ordonanțelor de urgență adoptate până în prezent. Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a declarat că opțiunea șomajului tehnic este finanțată din Programul Capital Uman, iar limita acestuia ajunge la aproximativ 300 de milioane de euro.

Șomajul tehnic face parte din Programul Capital Uman și are la dispoziție un fond de aproximativ 300 de milioane de euro.

Întrebat de către premierul Ludovic Orban dacă există posibilitatea prelungirii perioadei șomajului tehnic, ministrul Fondurilor Europene a declarat că se află în analiză această opțiune.

”Se poate prelungi perioada șomajului tehnic în funcție de problemele pe care le vom întâlni. Putem reprograma proiectele care nu sunt urgente și astfel, majorăm fondurile”, a declarat Boloș.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a adăugat că procedura simplificată este de fapt plata, urmată de decontare.

Citeste si:
Ce s-ar putea schimba în ceea ce privește șomajul tehnic și...
OUG | Ce s-ar putea schimba...

”Ca să fie mai simplu pentru noi, întâi plătim și după, decontăm”, a spus premierul României.

De altfel, referitor la angajatori, ministrul Fondurilor Europene, împreună cu ministrul Muncii au clarificat faptul că rambursarea cheltuielilor de către Comisia Europeană este un proiect la care vor colabora strict Comisia Europeană, Ministerul Muncii și Ministerul Fondurilor Europene. Nu sunt implicați și angajatorii. Aceștia din urmă pot depune cererile la ANOFM începând cu 1 aprilie, așa cum era stabilit până în prezent.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri