Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, intră în carantină totală, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela.

Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6.

Secretarul de stat Raed Arafat a subliniat situația deosebită din Suceava: 593 de cazuri din cele 2.000 se află în municipiul Suceava.

Ordonanța Militară 6 cuprinde condițiile carantinării județului Suceava, după cum urmează:

Art 1: Se instituie carantinarea în Suceava și comunele: Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Art 2: Se instituie zonă de protecție în jurul localităților carantinate, formată din toate celelalte localități din județul Suceava.

Art 3: Din zona carantinată sunt permise ieșirea și intrarea pentru transportul de mărfuri, pentru persoanele care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice, în domeniul securității naționale, judiciar, servicii de utilitate publică, agricultări, comunicații sau transporturi.

Art 4: Ministerul Transporturilor și firmele de transport feroviar persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată.

Art 5: Toate restricțiile stabilite prin precedentele Ordonanțe Militare se aplică corespunzător.

Art 7: În zona de protecție, organele vor stabili măsuri specifice de limitare a intrării și ieșirii persoanelor. În zona de protecție e interzisă deplasarea între localitățile din zonă. Autoritățile administrației vor aduce la cunoștința persoanelor de zona de protecție obligațiile.

Art 8: Accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare sau pentru servicii medicale de urgență.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri