Mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate în cadrul unui sondaj Avangarde cred că virusul Covid-19 a fost creat în laborator și doar 14% cred că s-a transmis de la animal la om. Raed Arafat și Adrian Streinu Cercel sunt personalitățile în care cei intervievați declară că au cea mai mare încredere că vor gestiona criza de Covid 19, potrivit G4media.ro.

La întrebarea ”dumneavoastră personal credeți că acest virus a apărut prin transferul de la animal la om (varianta oficială) sau credeți că a fost creat în laborator?”, doar 14% cred că s-a transferat de la animal la om în timp ce 52% cred că a fost creat în laborator. 34% nu pot aprecia sau nu răspund.

La capitolul personalități în care cei intervievați declară că au foarte multă și multă încredere că vor gestiona criza de Covid 19, Raed Arafat se bucură de 79% încredere, profesorul Streinu Cercel de 60 %, Ministrul Sănătății Nelu Tătaru de 34%, președintele Klaus Iohannis de 47% iar premierul Ludovic Orban de 37%.

Potrivit studiului citat, 58% din românii intervievați declară că au încredere în sistemul sanitar din România, doar 34% declară că nu au încredere.

La întrebarea ”cine credeți că este principalul vinovat pentru lipsa de prevenție”, 40% indică ”decidenții politici din Guvern”, 20% arată cu degetul către ”românii veniți din diaspora”, 18% cred că ”cetățenii”, 4% către Președintele României și doar 4% experții din domeniul medical.

Citeste si:
Munca versus copii: 1 din 2 angajați recunoaște că lucrează cu...
Munca versus copii: 1 din 2...

Sondajul a fost realizat de Avangarde (casă de sondaje deținută de sociologul Marius Pieleanu) în perioada 28 – 29 martie, pe un eșantion de 950 e subiecți, probabilist, aleator simplu, realizat prin metoda interviuri telefonice, cu o marjă de eroare de 3, 2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Citiți aici sondajul.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ciolacu, despre demiterea lui Streinu-Cercel: PNL nu suportă specialiştii
Setari Cookie-uri