Companiile și organizațiile din județul Suceava cer sprijinul autorităților centrale printr-o scrisoare deschisă

Peste 150 de organizații și companii din județul Suceava au trimis o scrisoare deschisă către Guvern, Ministerul Afacerilor Interne și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență prin care soliciță sprijinul acestor structuri ca urmare a situației create de extinderea virusului COVID-19 în județ.

Scrisoare deschisă a peste 150 de organizații și companii din județul Suceava

Având în vedere situația dificilă cu care se confruntă județul Suceava, fiind confirmate 593 de cazuri cu coronavirus în zona respectivă din totalul de peste 2.100 înregistrate la nivel național și 22 de decese din cele 65 confirmate pe întreg teritoriul tării, semnatarii au următoarele solicitări:

  • Aprovizionarea urgentă a spitalelor din județul Suceava cu materialele, echipamentele de protecție și medicamentele necesare gestionării acestei crize, atât pentru spitale, cât și pentru populație;
  • Detașarea personalului necesar pentru a permite spitalelor din județ să gestioneze situația curentă;
  • Testarea printr-o anchetă epidemiologică extinsă a populației la nivelul municipiului Suceava și a aglomerărilor urbane din județ;
  • Urgentarea deschiderii spitalului municipal Fălticeni;
  • Publicarea zilnică, stabilită cu caracter obligatoriu (prin act normativ) pentru toate spitalele din județul Suceava și din țară, în timp real, a următoarelor informații: capacitatea spitalelor din județ, numărul de cazuri COVID, a numărului de persoane vindecate/fiecare spital și localitate în parte, respectiv numărul persoanelor aflate în carantină și autoizolare, pe localități, numărul personalului/categorii din fiecare spital, necesarul zilnic de echipamente de protecție și a medicamentelor specifice, precum și a stocurilor existente, acțiunile de aprovizionare și datele estimate.
  • Crearea unei celule de criză care va include obligatoriu autoritățile locale și județene, instituțiile deconcentrate relevante, conducerile spitalelor și liderii organizațiilor societății civile pentru sincronizarea tuturor eforturilor făcute pentru sistemul medical din județ și pentru pacienți.
  • Crearea și publicarea unor proceduri naționale clare pentru: modalitatea de consum a materialelor sanitare și de folosire a echipamentelor de protecție, echiparea și dezechiparea corespunzătoare a personalului medical, fundamentarea necesarului de către fiecare unitate spitalicească.

”În ultimele 2 săptămâni, zeci de voluntari din organizațiile și companiile semnatare au petrecut zile întregi căutând stocuri, adaptându-și producția sau asigurând suportul logistic în momente critice pentru spitalele din județ. În același timp, facem un apel la societatea românească și la mass-media să se solidarizeze cu situația gravă prin care trece județul nostru”, se arată în scrisoarea semnată de cele peste 150 de companii și organizații din județul Suceava.

Citeste si:
Peste 400.000 de euro pentru o scrisoare timbrată din secolul al...
O scrisoare timbrată din...

Sursa foto: Antonio Rico / Shutterstock.com

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri