Elevii din echipa de robotică 'Robocorns' a Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu" din municipiul Baia Mare vor confecţiona cât mai multe viziere pe care le vor distribui medicilor şi personalului medical din spitalele locale, anunţă, marţi, un comunicat de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, citat de Agerpres.

Vizierele produse vor putea fi distribuite şi medicilor de familie, farmaciştilor şi tuturor celor care au nevoie de protecţie împotriva noului coronavirus.

Tinerii din echipa de robotică s-au alăturat iniţiativei lansate de organizaţia "Naţie prin Educaţie" şi "First Tech Chalenge", tinerii entuziaşti din "Robocorns" s-au pentru realizarea vizierelor fiind pusă la lucru imprimanta 3D, care aparţine "Robocorns".

"Din nefericire, izolarea impusă de reglementările aflate în vigoare îi împiedică pe membri să se întâlnească, însă acest lucru nu reprezintă un impediment în ajutorul pe care îl pot oferi. În timp ce imprimantele printează la foc continuu, membrii Robocorns încearcă să găsească şi alte metode şi modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecţionare, pentru a putea răspunde tuturor cererilor în cel mai scurt timp şi în cel mai eficient mod", precizează comunicatul CJ Maramureş.

Echipa de robotică a Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu" a fost înfiinţată în urmă cu patru ani, când asociaţia "Naţie prin Educaţie" a adus competiţia mondială "First Tech Challenge" în România. Acela a fost momentul în care elevii şi profesorii entuziaşti ai colegiului băimărean au format "Robocorns", liceeni care astăzi s-au alăturat luptei mondiale în prevenirea şi stoparea infectării cu virusul COVID-19.

Citeste si:
Tătaru: Medicul a decis dacă pacientul cronic poate fi tratat sau nu
Ministrul Tătaru: În perioada...

Potrivit sursei citate, "Robocorns" este ajutată în această iniţiativă prin sprijinul unor oameni şi companii generoase din Maramureş, care au înţeles cât de important este să investeşti în viitor, pentru ca viitorul să fie unul mai bun.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ministrul Sportului: Sper să deschidem sălile de fitness începând cu 15 iunie
Setari Cookie-uri