Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț au deschis o anchetă în cazul unui bărbat în vârstă de 45 de ani, infectat cu virusul COVID-19, care deși de aproape 2 săptămâni prezenta simptome specifice, nu a fost încadrat la Spitalul Județean de Urgență Piatră Neamț ca potențial bolnav.

Bărbatul a mers de două ori la spital și a fost trimis acasă. Abia a treia oară a fost testat și diagnosticat pozitiv. De asemenea, externarea pacientului și transportarea acestuia la Iași nu s-au făcut în condiții corespunzătoare. Potrivit unor surse locale, bărbatul a fost pus pe o targă și scos afară, în maieu și acoperit cu o pătură, până a fost preluat de autospeciala ISU Neamț, scrie Ziare.com.

Probleme cu protocolul medical

Ministerul Public anunță că s-a deschis o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de "zădărnicirea combaterii bolilor".

"Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 și 20 martie 2020, un bărbat din municipiul Piatră Neamț, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Piatră Neamț, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul COVID 19 fără se dispune testarea.

În dată de 23 martie 2020, bărbatul a fost adus cu ambulanță la unitatea medicală din Neamț, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat pozitiv. De asemenea, se cercetează și dacă au fost respectate protocoalele privind transportul și transferul între unitățile medicale a persoanelor infectate cu virusul COVID 19, în condițiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iași," precizează anchetatorii.

Prefectul a cerut sesizarea procurorilor

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a cerut pe 25 martie celor de la DSP și IPJ Neamț să verifice cazul acestui pacient pentru care nu au fost respectate protocoalele spitalicești.

"Având în vedere gravitatea situației va solicităm să dispuneți, în regim de urgență, verificarea modului în care au fost respectate protocoalele spitalicești în cazul pacientului respectiv. În situația în care se constată fapte ce ar putea fi încadrate că infracțiuni (neglijență în serviciu, abuz în serviciu etc.) va solicităm să sesizați organele de cercetare penală", se arată în documentul semnat de prefectul George Lazăr.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri