Persoanele din judeţul Iaşi trebuie să poarte, începând de luni, măşti de protecţie ale feţei şi nasului sau alte materiale în mijloacele de transport în comun şi în spaţiile publice închise, potrivit unei decizii luate de Consiliul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

"În mijloacele de transport în comun din judeţul Iaşi, precum şi în toate spaţiile publice închise (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie. Aceste mijloace de protecţie constau în: măşti de protecţie, eşarfe, fulare, alte articole vestimentare etc. Administratorii şi deţinătorii locaţiilor enumerate la punctul anterior nu vor permite cetăţenilor accesul în mijloacele de transport şi în spaţiile enumerate (...) fără mijloacele de protecţie menţionate", se menţionează în decizia Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, scrie Agerpres.

Totodată, administratorii şi deţinătorii spaţiilor comerciale, instituţiilor şi ai altor locaţii în care există aflux de cetăţeni sunt obligaţi să monteze covoare îmbibate cu substanţe dezinfectante la intrarea în aceste spaţii.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
UPDATE Firea: Mâine dăm startul proiectului de testare de tip anticorpi
Setari Cookie-uri