Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marți că nu se poate vorbi deocamdată de o relaxare a măsurilor luate de autorităţi în cadrul stării de urgență, întrucât vârful epidemiei de coronavirus nu a fost atins încă în România. Ministrul spune că abia după jumătatea lunii mai s-ar putea vorbi de o relaxare a măsurilor, în condițiile în care vârful epidemic este așteptat în a doua jumătate a lunii aprilie, potrivit Digi24.ro.

„Suntem într-un stadiu în care avem şi transmitere comunitară, suntem într-un stadiu în care mai aşteptăm compatrioţi de-ai noştri să se întoarcă. Gândiţi-vă că avem încă nişte precauţii pe care trebuie să le menţinem. Nu vorbim de relaxare, nu vorbim încă de relaxare, încă nu am atins acel vârf al pandemiei, sperăm să fie în a doua jumătate a lunii aprilie, după 20-21 aprilie şi după a doua jumătate a lunii mai - 1 iunie să vorbim de o relaxare”, a afirmat ministrul Sănătăţii, la Brașov, unde a avut o întâlnire cu autorităţile locale din Braşov şi cu directori de unităţi medicale din acest judeţ.

Nelu Tătaru a vorbit și despre situația de la Deva și nu a exclus posibilitatea ca și acolo, ca la Suceava, conducerea spitalului să fie încredințată unei structuri militare. La Spitalul Judeţean de la Deva managerul şi directorul medical au demisionat.

În ceea ce privește situația de la Suceava, ministrul a precizat că acolo sunt tensiuni între medici și conducerea militară a Spitalului Județean devenit focar de infecție în epidemia de coronavirus.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri