Un al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud a aterizat, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul Otopeni cu o aeronavă C-17 Globemaster III, potrivit Agerpres.

Potrivit Ministerului Apărării, aeronava a transportat aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală.

Pe aeroport s-au aflat, la sosirea aeronavei, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

"Suntem mândri că am putut oferi asistenţă Guvernului României pentru transportarea resurselor extrem de necesare din Coreea de Sud în România. Doresc să mulţumesc echipei SAC (Capabilitatea de transport aerian strategic) pentru asumarea acestei misiuni importante. Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite şi România nu a fost niciodată mai puternic şi aduce beneficii popoarelor noastre în numeroase domenii. Vom continua să consolidăm şi să extindem parteneriatul nostru nu doar în timpul acestei crize, ci şi reconstruindu-ne economiile", afirmă ambasadorul, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.

"Pentru a face faţă acestor noi provocări, Armata Română s-a gândit că poate să folosească această capabilitate pentru a contribui la efortul naţional de combatere a noului coronavirus. Acest al treilea zbor este plătit în integralitate de către Armata Statelor Unite şi doresc să folosesc acest prilej pentru a-i mulţumi domnului ambasador pentru implicarea pe care a avut-o în acest demers" a afirmat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pe aeroportul Otopeni.

El a adăugat că acest transport este încă o demonstraţie că "suntem o alianţă puternică" şi "este un exemplu de solidaritate atunci când avem nevoie de o asemenea atitudine".

Transportul de miercuri dimineaţă înseamnă 100.000 de combinezoane de protecţie, achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor operative.

Cele trei transporturi de echipamente medicale din Coreea de Sud (26 martie, 28 martie şi 8 aprilie) au fost efectuate cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa foto: MApN

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri