Ministerul Mediului a refuzat să interzică tăierea de lemn pe durata stării de urgență, cerută de societatea civilă

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a refuzat să stopeze tăierile legale de lemn pe perioada stării de urgență, măsură cerută insistent de o parte a societății civile în urma apariției a zeci de dovezi că au loc defrișări ilegale masive pe fondul concentrării forțelor de ordine pe activitățile de menținere a carantinei, scrie G4Media.ro

Decizia lui Alexe vine după ce tot el anunțase duminică, 5 aprilie, la Digi 24, că „în momentul de faţă se discută la minister să vedem dacă putem face acest lucru, să vedem dacă ne permitem să luăm această decizie (de stopare a tăierilor de lemn – n.red.). La luarea ei ar trebui să ţinem cont de mai mulţi factori. În cursul acestei săptămâni vor fi discuţii cu cei de la Romsilva şi direcţiile silvice, mâine (luni, 6 aprilie, n.r.) la ora 11:00 am stabilit o videoconferinţă cu ei, după ea o să spun public ce s-a discutat”.

Ministerul arată că măsura interzicerii tăierilor legale pe durata stării de urgență nu ar fi benefică pentru oameni, mediu și economie. „Studiul de impact pe care l-am făcut ne-a arătat că am avea o mulțime de consecințe negative pe care țara și noi cetățenii nu ni le permitem acum”, a declarat Alexe, citat de un comunicat al ministerului.

Citește materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Când îți intră orașul în carantină și ce trebuie să știi despre...
Când îți intră orașul în...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri