Mai multe magazine au fost amendate de poliţişti pentru că au crescut nejustificat preţurile

Mai multe magazine au fost amendate de poliţişti pentru că au crescut nejustificat preţurile, au informat, miercuri, IPJ Harghita şi Instituţia Prefectului, potrivit Agerpres.

"Au fost efectuate verificări la 15 unităţi economice, care au vizat verificarea preţurilor practicate, în scopul prevenirii creşterii nejustificate a acestora. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, cuantumul total al amenzilor ridicându-se la 80.500 lei. Au fost realizate confiscări în valoare de cca. 1.200 lei, constând în produse şi sume nejustificate deţinute de agenţii economici", au precizat sursele citate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, "poliţiştii aveau date şi indicii potrivit căror exista suspiciunea că se desfăşurau acte de comerţ de acest fel şi, din păcate, în anumite cazuri, s-a confirmat".

Poliţiştii harghiteni au mai aplicat, în cursul zilei de marţi, 127 sancţiuni, în valoare de peste 160.000 lei, în cadrul unor acţiuni de verificare a respectării obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare.

Au fost sancţionate persoanele care încălcau restricţiile de circulaţie impuse,

Citeste si:
Clienții Auchan vor putea comanda mâncare gătită prin platforma...
Clienții Auchan vor putea...

De asemenea, şi jandarmii din Harghita au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 lei, unor persoane care se deplasau fără a avea asupra lor o declaraţie din care să reiasă motivul deplasării.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri