Valoarea financiară maximă pentru norma de hrană a deţinuţilor pentru prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, în acest an, este de 8,26 lei/zi de persoană, prevede un ordin al ministrului Justiţiei publicat în Monitorul Oficial.

Actul normativ vizează aprobarea modificării valorii financiare a Normei de hrană nr. 12 C1 - Supliment zile festive în perioada Sărbătorilor Pascale din anul 2020 şi pentru modificarea Normelor de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare, aprobate prin Ordinul ministrului Justiţiei nr. 3147/C/2018, scrie Agerpres.

Potrivit ordinului, în anul 2020, pentru prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, valoarea financiară maximă pentru norma de hrană - supliment zile festive se stabileşte în cuantum maxim de 8,26 lei/zi/persoană, exclusiv TVA.

De asemenea, normele de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare se modifică.

Astfel, cu ocazia zilelor festive, persoanele private de libertate sunt alocate la norma de hrană nr. 12 C1 (supliment pentru mese festive).

Se consideră zile festive: 1 Ianuarie, 8 Martie (pentru persoanele private de libertate de sex feminin), prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 Decembrie, 25 Decembrie şi 31 Decembrie.

Nu beneficiază de această normă persoanele alocate la normele de hrană nr. 22 şi 23 (copiii de până într-un an care se află împreună cu mamele lor în locurile de detenţie), precizează sursa citată.

Prevederile normei de hrană - supliment zile festive se pot aplica şi în alte situaţii, numai cu aprobarea directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se mai arată în ordin.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
GCS: Șase persoane infectate cu noul coronavirus au decedat
Setari Cookie-uri