Ministrul Muncii: Nu am știut niciodată câți angajați sunt în sectorul public

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat, iar aceasta este o problemă mai veche a sistemului. Cu toate acestea, spune că are încredere în evaluarea și datele pe care i le vor transmite în acest sens conducătorii fiecărei structuri a statului, inclusiv de la nivelul autorităților locale.

„Fiecare ministru, fiecare autoritate publică locală, fiecare consiliu județean, prefectură, regie cu capital de stat integral sau majoritar, tot ce înseamnă instituție care trăiește din bani publici trebuie să-și facă o evaluare”, a declarat ministrul Violeta Alexandru, sâmbătă seara, la Digi24, întrebată fiind câți angajați de la stat ar fi afectați de șomajul tehnic și dacă are deja o evaluare în acest sens, scrie Digi24.

Jurnalist Digi24: Dar câți sunt în total, doamnă ministru, s-o luăm altfel?

Violeta Alexandru, ministrul muncii: Păi o luăm altfel. Nu există nicio evaluare într-un singur loc a tuturor angajaților din sistemul public și am mai vorbit despre acest lucru.

În REVISAL, în registrul electronic de evidență a salariaților, sunt salariații din sistemul privat.

Citeste si:
Angajați neasigurați la CNAS.Personalul a fost încadrat greșit în...
Angajați neasigurați la CNAS....
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

În România, fiecare angajator își știe structura echipei și funcție de moment, se face o centralizare pentru fundamentarea unor decizii, moment la care se văd anumite minusuri în bazele de date legate de tot ce înseamnă angajat în sistemul public.

Există o bază de date la Agenția Națională a Funcționarilor Publici cu privire la cei care ocupă funcții publice, dar cum știți, în sectorul public lucrează și angajați contractuali.

Prin urmare, de îndată ce toate aceste instituții își centralizează datele și își evaluează situația reducerii activității în anumite domenii, atunci vom avea poza generală asupra impactului măsurii anunțate de guvern.

Jurnalist Digi24: Deci nu știm nici numărul celor exceptați de la această măsură, cei din linia întâi.

Citeste si:
Dragos Pislaru: Nu avem o evidenta a salariilor din sistemul public
Dragos Pislaru: Nu exista...

Violeta Alexandru: Nu că nu știm astăzi, n-am știut niciodată câți angajați sunt în sectorul public. Nu există o centralizare la nivelul țării cu privire la toți angajații din toate primăriile, toți angajații din toate consiliile județene, toate prefecturile, toate companiile.

Citește continuara articolului pe Digi24.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri