O răcire accentuată a vremii se va semnala în următoarele zile la nivel naţional, însă după data de 16 aprilie temperaturile vor reveni la valori normale pentru această perioadă, în timp ce precipitaţiile vor apărea cu mai mare probabilitate pe data de 14 aprilie, precum şi după 20 aprilie, reiese din prognoza valabilă pentru perioada 13 - 26 aprilie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, răcirea accentuată a vremii din data de 14 aprilie va determina înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale la mijlocul lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 9 - 12 grade şi a minimelor între -2 şi 2 grade. Începând din 16 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire, chiar semnificativă, valorile diurne ajungând la 21 - 23 de grade, iar cele nocturne la 4 - 9 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie sunt estimate variaţii mici în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie; într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 16 şi 19 grade, iar minimele între 4 şi 7 grade. În data de 14 aprilie va ploua pe arii extinse, apoi probabilitatea de ploaie va creşte după data de 20 aprilie.

În Crişana, vremea va deveni mult mai rece decât în mod normal la mijlocul lunii aprilie, în zilele de 14 şi 15 aprilie, când temperaturile diurne vor oscila între 7 şi 12 grade, iar cele nocturne între -3 şi 2 grade, în medie. Din 16 aprilie, însă, temperaturile vor creşte apreciabil, până la valori maxime, mediat regional, de 19 - 22 de grade, în timp ce minimele vor fi de 4 - 8 grade. Estimările pentru cea de-a doua săptămână indică un regim termic fără oscilaţii importante, cu valori apropiate de cele climatologic specifice în a doua jumătate a lunii aprilie, astfel că, în medie, vor fi maxime de 14 - 19 grade şi minime de 3 - 7 grade. În intervalul 13 - 14 aprilie vor fi ploi moderate cantitativ, iar probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 20 aprilie.

În Transilvania, vremea se va răci accentuat pe data de 14 aprilie, ceea ce va determina înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale pentru jumătatea lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 8 - 10 grade şi a minimelor între -4 şi zero grade Celsius. Începând din 16 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire, chiar semnificativă, valorile diurne ajungând la 18 - 23 de grade, iar cele nocturne la 1 - 5 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie, sunt estimate variaţii mici în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în general apropiate de cele normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie; într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 13 şi 17 grade, iar minimele între 1 şi 4 grade. Marţi, 14 aprilie, se vor semnala precipitaţii în general moderate cantitativ (ploaie şi trecător lapoviţă sau ninsoare). Ulterior, probabilitatea de ploaie va creşte, în special după data de 20 aprilie.

În Maramureş, răcirea accentuată a vremii din data de 14 aprilie se va concretiza prin înregistrarea unor valori de temperatură cu mult sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie a maximelor cuprinse între 8 şi 10 grade şi a minimelor de la -3 grade la 1 grad Celsius. Ulterior, chiar începând din 16 aprilie, vremea se va încălzi din nou, iar de la o zi la alta temperaturile vor creşte semnificativ, cele diurne ajungând la 20 - 22 de grade, iar cele nocturne la 3 - 7 grade, mediat regional. După data de 19 aprilie nu sunt estimate variaţii importante în regimul termic, acesta urmând a fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru a doua jumătate a lunii aprilie. Astfel, într-un ecart mediu, maximele se vor situa între 16 şi 19 grade, iar minimele între 3 şi 7 grade. În intervalul 13 - 14 aprilie vor fi precipitaţii, în general, moderate cantitativ, sub formă de ploaie şi, trecător, de lapoviţă sau ninsoare. Probabilitatea de ploaie va creşte, ulterior, din data de 20 aprilie.

Retail jobs

În Moldova, în perioada 14 - 15 aprilie, valorile termice vor scădea accentuat, la început în nordul şi în centrul regiunii, apoi şi în sud, vremea devenind mult mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă din an. În medie, maximele vor fi de 9 - 14 grade, iar minimele între -2 şi 3 grade. Vremea se va încălzi, apoi, apreciabil, iar valorile diurne vor ajunge, în data de 17 aprilie, la o medie de 20 - 22 de grade, în timp ce, pe timpul nopţilor, vor fi între 3 şi 8 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea uşor, dar în general se vor menţine până la finalul intervalului de referinţă apropiate de cele caracteristice în a doua jumătate a lunii aprilie, cu maxime de 14 - 17 grade şi minime de 2 - 7 grade. În data de 14 aprilie, pe arii extinse, vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona subcarpatică trecător şi lapoviţă sau ninsoare. Ploi slabe, pe spaţii mici vor fi şi în jurul datei de 18 aprilie, iar în cea de-a doua săptămână estimările prognostice indică o probabilitate relativ ridicată de ploaie.

În Dobrogea, intervalul va debuta cu o vreme deosebit de caldă, în special în partea continentală a regiunii, cu maxime termice de 18 - 20 de grade şi minime de 5 - 8 grade, urmat de o perioadă scurtă, în jurul datei de 15 aprilie, cu temperaturi ce se vor situa sub cele normale pentru acea dată, ziua urmând a se înregistra cel mult 14 grade, iar noaptea până la 4 grade. Ulterior, vremea va redeveni mult mai caldă decât climatologic specific, cu temperaturi maxime de 17 - 20 de grade şi minime între 6 şi 10 grade. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică menţinerea unui regim termic în general apropiat de cel obişnuit perioadei din an. În data de 14 aprilie se vor semnala ploi slabe şi moderate cantitativ, mai ales averse şi posibil descărcări electrice, dar probabilitatea de ploaie va fi ridicată şi în perioada 20 - 21 aprilie.

În Muntenia, prima săptămână a intervalului de referinţă va fi caracterizată de variaţii termice importante. Astfel, debutul perioadei va fi cu o vreme deosebit de caldă, cu maxime în medie de 20 - 22 de grade şi minime de 4 - 8 grade. Va urma, însă, o răcire de scurtă durată, dar accentuată, cu valori în jurul datei de 15 aprilie mult sub mediile multianuale ale perioadei. Ulterior, vremea va fi din nou în încălzire, spre un regim uşor peste cel normal. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate variaţii termice mici de la o zi la alta, temperaturile urmând a fi în marea lor majoritate apropiate de cele obişnuite perioadei, cu 16 - 20 de grade, pe timpul zilei, respectiv între 3 şi 7 grade, noaptea, mediat regional. În data de 14 aprilie vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ziua averse de ploaie şi posibil descărcări electrice, iar seara şi noaptea local şi precipitaţii mixte, în special în zona deluroasă. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată şi după data de 20 aprilie.

În Oltenia, în prima săptămână a intervalului de referinţă vor fi variaţii termice importante. Dacă la debutul perioadei vremea va fi caldă, cu maxime în medie de 17 - 22 de grade şi minime de 5 - 8 grade, ulterior se va produce o răcire de scurtă durată, dar semnificativă, cu valori în jurul zilei de 15 aprilie mult sub mediile multianuale ale datei. După această perioadă, vremea va fi din nou în încălzire, spre un regim uşor peste cel normal. Pentru a doua săptămână sunt estimate variaţii termice mai mici de la o zi la alta, temperaturile urmând a fi în marea lor majoritate apropiate de cele obişnuite perioadei, cu 16 - 20 de grade ziua şi 4 - 8 grade noaptea, mediat regional. În data de 14 aprilie vor fi precipitaţii moderate cantitativ, ziua averse de ploaie, iar seara şi noaptea local şi precipitaţii mixte, în special în zona deluroasă. După data de 20 aprilie va mai apărea probabilitatea de apariţie a ploilor.

Citeste si:
ANM: Vreme mai rece decât normalul perioadei și precipitații...
ANM: Vreme mai rece decât...

La munte, vremea va fi rece în perioada 14 - 15 aprilie, cu valori termice de 0 - 5 grade, ziua respectiv între -9 şi -2 grade, noaptea. În celelalte zile ale primei săptămâni vremea va fi relativ caldă, cu maxime ale temperaturii aerului de 6 - 12 grade şi minime cuprinse între -3 şi 2 grade, în medie. Pentru a doua parte a intervalului de referinţă estimările indică un regim termic apropiat de cel normal în ultima decadă a lunii aprilie, respectiv valori negative noaptea şi între 4 şi 8 grade, pe timpul zilei. În jurul datei de 14 aprilie, precipitaţiile, predominant ninsori, vor fi frecvente şi moderate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte, din nou, după data de 20 aprilie.

Sursa foto: Shutterstock.com
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri