Code for Romania a dezvoltat RoHelp.ro, o platformă digitală completă pusă la dispozitia ONG-urile implicate activ în limitarea efectelor epidemiei de Covid-19 pentru a colecta resursele de care acestea au mare nevoie.

RoHelp.ro ajută organizațiile eligibile înscrise să colecteze în mod direct, fără alți intermediari sau costuri ascunse, resursele financiare de care au nevoie.

La această facilitate unică se adaugă posibilitatea de a solicita și primi resurse materiale și de voluntari direct prin platforma RoHelp.ro. Nevoile tuturor organizațiilor prezente în platformă pot fi vizualizate în funcție de urgență și locația geografică”, se precizează într-un comunicat de presă.

“Nu va exista o distribuție uniformă de resurse” este a 19 problemă identificată în cercetarea Civic Labs Anul 1 2019-2020 în domeniul Pregătirii și Managementului unei Situații de Criza Apărute ca Urmare a unui Seism Major, un program al Code for Romania. Pe scurt, plecând de la analiza situației din Mexic sau Italia care au trecut prin situații de gestionare de cutremure majore recent (2017 respectiv 2016), am constatat ca orice efort de strângere de fonduri după sau în timpul unui dezastru este însoțit de multiple riscuri, incluzând apariția unor organizații-fantomă sau concentrarea ajutorului doar în anumite zone de intervenție, tematice sau geografice, în funcție de capacitatea de comunicare a organizațiilor care activează în respectivul domeniu. În cadrul Code for Romania Task Force am folosit rezultatele cercetării din programul Civic Labs cu privire la situațiile de urgență, am adaptat și am dezvoltat în timp record platforma RoHelp.ro, plecând de la prototipul soluției Aid Management Hub.” Olivia Vereha, co-fondator Code for Romania și Program Lead Civic Labs.

Platforma RoHelp.ro este construită cu sprijinul și ajutorul Romanian American Foundation, ING Bank și al Fundației Vodafone România în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, Departamentul pentru Situații de Urgență și Federatia Fundațiilor Comunitare din România și este deschisă tuturor asociațiilor și fundațiilor legal constituite în România care derulează activități pentru ameliorarea crizei generate de epidemia COVID-19.

“Federația Fundațiile Comunitare din România se alătură eforturilor Code for Romania și ale Departamentului Situațiilor de Urgență în construcția platformei RoHelp.ro care să faciliteze legătura dintre inimoșii donatori, individuali și corporate, și nevoile comunităților locale fie că vorbim de spitalele județene și orășenești sau de persoanele vulnerabile. Mobilizarea rețelei binelui este esențială în această încercare, iar noi știm de ani de zile cât de importantă este activitatea organizațiilor neguvernamentale pentru acoperirea nevoilor de la firul ierbii.” Luiza Zamora, Coordonator Fondul Științescu, Federația Fundațiilor Comunitare din România.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri