Ministerul de Interne va ajuta BOR să împartă Lumina de Înviere și prescurile de Paște

Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe şi va ajuta Patriarhia pentru ca Lumina să ajungă la credincioşi în noaptea de Paşte.

”Având în vedere numărul mare de cetățeni ortodocși, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Pentru a oferi o alinare spirituală tuturor celor care trec prin momente grele vom ajuta BOR la împărțirea Luminii Sfinte în Seara Învierii. Am semnat un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate din starea de urgență pentru stabilirea unor acțiuni comune pentru aceste srăbători. Vrem să oferim o consolare prin distribuirea Paștilor și a Luminii de la Ierusalim. Pâine binecuvântată în formă de prescuri sfințită în Joia Mare va fi distribuită vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie în intervalul orar 07:00-17:00 în toate parohiile din țară, în locuri special amenajate”, precizează Vela, conform G4Media.ro.

Credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară. În Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare. Sfânta Lumină va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină.

Credincioșii vor trebui să treacă în declarație faptul că se deplasează pentru ridicarea sfintelor paști și numele celei mai apropiate biserici.

-știre în curs de actualizare-

Citeste si:
Un nou restaurant KFC s-a deschis în România
Un nou restaurant KFC s-a...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri