Accident la mina Uricani din Hunedoara: un turn s-a prăbușit peste doi oameni

Două persoane au fost prinse sub dărâmături la exploatarea minieră Uricani, din Valea Jiului, după ce un turn din ciment, care urma să fie dărâmat, s-a prăbuşit, miercuri, peste ei, scrie Agerpres.

Potrivit primelor date, accidentul a avut loc la suprafaţă, în timpul operaţiunilor de pregătire pentru detonare a turnului cu schip, o construcţie din beton înaltă de câteva etaje.

"Turnul urma să fie pus la pământ, prin detonare, în cursul zilei de joi. Din primele informaţii, în cursul dimineţii de miercuri, un muncitor care lucra pe un excavator cu picamer, a săpat la baza turnului, iar construcţia s-a prăbuşit", a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Adrian Bozdog.

ISU Hunedoara a postat pe Facebook următorul mesaj: "Tone de moloz s-au surpat peste o autobasculantă în care se aflau 3 muncitori care lucrau la ecologizarea minei. Unul dintre ei a reuşit să se salveze, în timp ce alţi doi oameni au fost surprinşi sub dărâmături.

În cel mai scurt timp, au ajuns la locul surpării echipaje de pompieri ale Detaşamentului Petroşani specializate în misiuni de salvare şi ajutor medical şi echipe ale SAJ Petrosani. Cu ajutorul echipamentelor aflate în dotarea containerului multi-risc vor fi tăiate şi îndepărtate elementele de dărâmătură.

Concomitent, cu buldozere şi excavatoare aflate in dotarea Exploatării miniere şi a Primăriei Uricani, sunt efectuate acţiuni de îndepărtare a materialelor de construcţie.

Citeste si:
Planurile lui Andrew Prelea pentru minele de cupru ale Vast Resources
Ce planuri are Andrew Prelea...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...

Întreaga operaţiune se desfăşoara cu respectarea tuturor normelor şi principiilor de protejare a salvatorilor".

Sursa foto: ISU Hunedoara

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri