Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat, la Digi24.ro, că actualele restricții vor fi ridicate gradual, iar elevii și studenții ar trebui să fie primii care revin la cursuri.

Referitor la redeschiderea școlilor, profesorul Alexandru Rafila spune că acestea trebuie să fie graduale și să înceapă cu universitățile sau cu liceele, pentru că elevii și studenții pot respecta mai ușor aceste măsuri de prevenție - purtarea măștii, măsuri de igienă și altele.

Rafila spune că programul unităților de învățământ trebuie regândit, astfel încât jumătate din efectivul claselor sau al grupelor să fie prezent în același timp.

În cazul copiilor mai mici, utilizarea măștilor o să fie dificilă, pentru că ei nu înțeleg din ce cauză trebuie ținute. În cazul lor, autoritățile române se vor uita ce fac și alte țări, mai ales că România are un decalaj în privința epidemiei, spune președintele Societății de Microbiologie.

„Eu aș începe cu universitățile, eventual cu liceele și în faza a doua să introducem posibilitatea repornirii la gimnazial și primară. Elementul esențial o să fie numărul de elevi din clasă. E bine să nu depășim numărul de 15 elevi, ca să permitem spațierea lor în clasă”, a declarat Alexandru Rafila. El a arătat că și pauzele vor trebui decalate, astfel încât să nu iasă toți elevii odată.

În plus, luarea temperaturii la intrarea în școală sau la locul de muncă ar putea fi o măsură simplu de implementat.

Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri