Proiectul de lege care permite chiriașilor să solicite amânarea plății chiriilor pe perioada stării de urgență a fost votat în Parlament. Ea urmează să ajungă la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Dacă va intra în vigoare, chiriașii cărora le-au fost afectate veniturile, în contextul pandemiei, vor putea solicita amânarea plății chiriilor.

Proiectul de lege a fost depus de PSD la Senat și a trecut de votul ambelor camere, Camera Deputațiilor fiind decizională. Camera Deputaţilor s-a întrunit, miercuri, în şedinţă, cu participarea efectivă a mai multor deputaţi pentru a dezbate mai multe proiecte de lege. Legea va intra în vigoare după ce va fi promulgată de președintele României, notează Digi24.

Potrivit prevederilor stabilite, „locatarii - operatori economici, practicanţi ai profesiilor liberale, entităţile juridice de drept privat - a căror activitate a fost întreruptă sau a căror venituri sau încasări au scăzut cu cel puţin 15% în luna martie 2020 faţă de media ultimului an calendaristic în perioada de aplicare a stării de urgenţă, persoanele fizice afectate economic direct sau indirect în perioada de aplicare a stării de urgenţă pot amâna la cerere, fără plata de dobânzi şi penalităţi, plata chiriei pentru folosinţa imobilelor înregistrate ca sedii, puncte de lucru sau locuinţe”.

Plata chiriilor pentru aceste categorii de locatari va fi efectuată de către organul fiscal teritorial competent, în contul locatorilor, la cererea locatarilor.

Facilităţile se aplică în mod corespunzător pentru toată perioada stării de urgenţă, precum şi pentru luna următoare celei în care a încetat starea de urgenţă.

În termen de 15 de zile de la data publicării acestei legi în Monitorul Oficial ministerele de resort vor elabora proceduri de punere în aplicare, au mai stabilit deputaţii din comisie.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri