Cartierul Poşta din municipiului Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat în carantină pentru 14 zile după ce au fost confirmate 19 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, a anunţat Prefectura, citată de Agerpres.

„Instituţia Prefectului a luat decizii instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că „cei 19 pacienţi au fost transferaţi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi la Institutul 'Victor Babeş' din Bucureşti, cartierul carantinat (...) urmând să fie aprovizionat cu alimente şi bunuri de strictă necesitate de către autorităţile locale".

În judeţul Buzău au fost confirmate, până acum, 40 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Printre pacienţi se numără şi doi copii cu vârsta de un an.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Leonard Dimian, cele 19 persoane au legătură cu cazul bărbatului de 41 de ani, a cărui îmbolnăvire a fost anunţată duminică, la prânz, de Grupul de Comunicare Strategică.

El a mai spus că „pacientul în vârstă de 41 de ani, după o vizită în ziua de Paşte în judeţul Ialomiţa, a avut simptomatologie uşoară şi s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit recomandarea de a merge la Secţia Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, unde i-au fost recoltate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatul emis de Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti a fost pozitiv. Pacientul a fost transferat la Institutul 'Victor Babeş' din Bucureşti şi, imediat după aflarea rezultatului, au fost recoltate probe soţiei şi celor doi copii, precum şi altor contacţi, un număr de 19 persoane fiind confirmate cu COVID-19".

Sursa foto: Facebook Politia Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri