Marcel Vela admite că au fost abuzuri din partea Poliției, în perioada stării de urgență: Sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție

Ministrul de Interne, Marcel Vela, admite că unii polițiști au dat amenzi în mod abuziv în perioada stării de urgență legate de coronavirus, potrivit RFI.

„Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren, pentru că am avut nevoie de cadre, să acoperim toate misiunile”, a declarat Marcel Vela.

Vela susține că abuzurile comise de Poliție, Jandarmerie sau Poliția de Frontieră sunt anchetate de către inspectoratele județene, primării sau Corpul de Control al Ministrului.

„Nu tolerez abuzurile. Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o, au constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile”, a spus Ministrul de Interne.

Ministrul Vela recomandă celor care se consideră nedreptățiți să facă o sesizare.

Citeste si:
Vela: Zborurile către zone de risc, precum Italia și Spania, rămân...
UPDATE Marcel Vela, MAI:...

Polițiștii și jandarmii au depistat, sâmbătă, 2 mai, 5.834 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.142.285 de lei.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Coronavirus | Ce creșteri au înregistrat statele vecine României
Setari Cookie-uri