Vaccin COVID-19: Câți bani dă România la teledonul UE, organizat pentru găsirea lui

România va contribui cu 200.000 de euro la efortul global de descoperire și dezvoltare a unui vaccin, a unor teste şi tratamente împotriva noului coronavirus.

O conferinţă a donatorilor organizată online de Comisia Europeană a permis strângerea a 7,4 miliarde de euro pentru a finanţa dezvoltarea unui vaccin împotriva noului coronavirus, a anunţat preşedinta executivului comunitar, Ursula von der Leyen, relatează AFP, DPA şi Reuters.

"Am făcut-o. În doar câteva ore am strâns 7,4 miliarde de euro pentru vaccin, diagnosticare şi tratament. Asta va contribui la începerea unei cooperări globale fără precedent", a declarat Ursula von der Leyen, precizând că vedeta muzicii pop Madonna a anunţat o contribuţie de 1 milion de dolari, conform Agerpres.ro.

Comisia Europeană a dat lovitura de începere a acestui "maraton online" la ora locală 15:00 (13:00 GMT) prin anunţarea unei contribuţii de un miliard de euro. Franţa şi Germania au ridicat apoi ştacheta donaţiilor la peste 2 miliarde de euro, cu contribuţii de 500 şi, respectiv, 525 milioane de euro. La o oră de la lansarea conferinţei, fuseseră promise peste 5 miliarde de euro.

Citește și Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului: O relaxare bruscă nu credem că va fi posibilă

Citeste si:
Terasa Vis-a-Vis din Vama Veche, închisă în weekend din cauza Covid-19
Terasa Vis-a-Vis din Vama...

Vaccin COVID-19: România contribuie cu 200.000 de euro

România va contribui cu 200.000 de euro. Anunțul a fost făcut de ministrul sănătății, Nelu Tătaru, într-un mesaj transmis în limba engleză în cadrul unei videoconferinţe internaţionale pentru strângerea de fonduri, găzduite de Comisia Europeană, dar de la care Washingtonul a lipsit, scrie Digi24.ro.

Italia a promis 140 de milioane de euro, Spania - 125 de milioane de euro, Canada a anunţat o contribuţie de 850 de milioane de dolari, alături de o donaţie de 500 de milioane de dolari de la Arabia Saudită, 388 de milioane de lire sterline de la Marea Britanie, 60 de milioane de dolari de la Israel şi 1,3 milioane de dolari de la Africa de Sud.

Citește și Vela: Dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate

Totuşi, notează DPA, nu se ştie pentru moment câte dintre aceste angajamente de finanţare reprezintă fonduri noi.

Citeste si:
UE îşi cere scuze Italiei pentru că a făcut prea puţin la...
UE îşi cere scuze Italiei...

Deşi s-au realizat angajamente de 7,4 miliarde de euro, Ursula von der Leyen a afirmat că va fi nevoie de "mult mai mult" în lunile care vor urma.

"Sprintul de astăzi este un început grozav pentru maratonul nostru", a mai spus Ursula von der Leyen după teledonul de trei ore deschis statelor, organizaţiilor, filantropilor şi celebrităţilor din lumea întreagă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Ludovic Orban, către miniștri: Faceți controale la sânge
Setari Cookie-uri