Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că din data de 15 mai vor fi permise anumite activități, printre care pescuitul și vânătoarea. Premierul susține că vânătoarea este esențială pentru că trebuie eliminate populațiile de mistreți care intră pe culturile agricole și care răspândesc peste porcină africană.

„Președintele a anunțat anumite categorii de activități, printre care este pescuitul și vânătoarea. Este important să se dea drumul la vânătoare. Sunt două motive puternice care determină necesitatea reluării vânătorii. Pe de o parte răspândirea pestei porcinei africane. Este evidentă necesitatea eliminării populațiilor de mistreți și pentru protejarea culturilor agricole pentru că mistreții intră frecvent pe culturile agricole, care și așa sunt afectate de seceta care a lovit România”, a declarat premierul Ludovic Orban, scrie Digi24.

Într-o ședință cu conducerea partidului, marți seara, Orban și-a anunțat colegii că din 15 mai se va da liber la pescuit și vânătoare.

„Apropo de relaxare, nu uitați să dați vestea: Liber la pescuit, liber la vânătoare. E o veste care cu siguranță va stârni simpatie din partea populației”, a spus Orban, conform unor surse participante la ședința PNL.

Măsuri de relaxare după 15 mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni, la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind măsurile de relaxare, că din data de 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte pentru drumeții sau alpinism. Întrebat dacă românii au voie să meargă la munte pentru drumeții, ministrul a declarat, la Antena 3, că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență.

De asemenea, premierul Ludovic Orban a anunţat că după data de 15 mai vor fi deschise hotelurile, dar nu şi restaurantele, având în vedere că acestea din urmă prezintă un mare risc epidemiologic.

"Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul. (...) Hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai. Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele - mai ales în spaţii închise - sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise", a precizat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri