Şomajul tehnic ar putea fi prelungit, pentru anumite categorii, şi după 15 mai

Şomajul tehnic ar putea fi prelungit, pentru anumite categorii, şi după 15 mai, dar nu se ştie care va fi cuantumul, dacă se va umbla la el, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Din ce am discutat eu cu domnul premier, şomajul tehnic să fie prelungit pentru anumite categorii. Este clar că, dacă sunt companii a căror activitate este afectată de deciziile Guvernului, care nu pot să pornească, acolo nu ai cum să le spui că nu le mai susţii. Nu ştiu care va fi cuantumul, dacă se va umbla la cuantum şi va fi mai mic sau nu - dacă se va umbla la aşa ceva e o decizie politică -, dar cred că normal este ca la acele în sectoare din economie care sunt în continuare afectate de deciziile Guvernului să continuăm cu plata şomajului tehnic, deşi nu ştiu dacă în aceeaşi sumă", a spus Cîţu.

Întrebat dacă este luat în calcul şi un al doilea val de îmbolnăviri, ministrul a răspuns că sunt luate în calcul toate scenariile şi că toată economia este mult mai pregătită pentru acest scenariu, scrie Agerpres.

"Da. Luăm în calcul toate scenariile şi, aşa cum v-am obişnuit, de la începutul anului lucrăm pe scenarii (...). Ne pregătim pentru acele scenarii şi sperăm să nu se întâmple. Aşa şi aici. Eu cred că, oricum, toată economia va fi mult mai pregătită pentru acest scenariu, dacă se întâmplă în partea a doua a anului. Vom avea şi instrumentele, deja ştim ce instrumente să folosim, avem pus la punct şi şomajul tehnic, dacă va fi nevoie (...).

Rezervele Statului vor avea ce trebuie. Pentru că la noi aici a fost problema când am fost loviţi de această criză: nu era nimic în ele; nu erau măşti, nu erau mănuşi, nu erau biocide, şi aici a fost puţin de muncă în martie şi aprilie, pentru a avea aceste stocuri. Cu siguranţă nu vom mai avea această problemă, şi veţi vedea că vom trece mult mai uşor peste al doilea val", a explicat ministrul.

Citeste si:
Lanțul hotelier Hilton va concedia aproximativ 2.000 de angajați
Consecințele crizei COVID-19....

Sursa foto: shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
România, sub zodia caniculei. ANM anunță cod galben în 16 județe și Capitală
Setari Cookie-uri