Un număr de 20 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban şi 10 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Haşemit al Iordaniei au revenit joi în ţară, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul dimineţii de astăzi a fost facilitată revenirea în ţară a 20 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban şi a 10 cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Haşemit al Iordaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", precizează MAE, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, facilitarea repatrierii a trei cetăţeni bulgari şi a trei cetăţeni sârbi care şi-au continuat ruta către ţările de destinaţie, precum şi revenirea în ţara de reşedinţă a nouă cetăţeni libanezi, cinci cetăţeni iordanieni şi a unui cetăţean etiopian, rezidenţi în România.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Beirut-Amman-Bucureşti.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe ruta Bucureşti-Beirut, a fost facilitată repatrierea şi pentru 91 de cetăţeni ai Republicii Liban care se aflau pe teritoriul României.

Citeste si:
TAROM introduce în zilele de 28 şi 31 mai noi zboruri
TAROM introduce zboruri din...

"MAE reînnoieşte cu fermitate apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară", afirmă sursa citată.

De asemenea, MAE face apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniază că deplasările către România trebuie complet evitate în această perioadă.

"Toate aceste deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, din ce în ce mai mult şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa cetăţenilor români în cauză şi a celor de acasă", se mai arată în comunicat.

Citeste si:
CORONAVIRUS| Israel va primi doar persoanele care pot intra în...
CORONAVIRUS| Israel va primi...
Sursa foto: Agerpers / Simion Mechno

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Linia pentru producția de măști a statului român, luată din China, s-a stricat
Setari Cookie-uri